Cumartesi gecesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki
Crystal Hall'da gerçekleşecek olan, Türkiye'yi Can Bonomo'nun temsil
edeceği 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın mutfağı; ünlü aşçı Batuhan
Piatti Zeynioğlu'ya emanet edildi.
KEBAPLARDAN DOLMALARA
Geçtiğimiz yıllarda jüri üyesi olduğu 'Masterchef' adlı yemek yarışmasındaki, sivri yorumlarıyla tanınan Piatti; Azerbaycan'ın en meşhur catering firması tarafından, yarışmanın baş aşçısı olarak Bakü'ye davet edildi. Provaların başlaması nedeniyle bir haftadır Bakü'de bulunan ve 26 Mayıs'taki final yemeğine kadar bütün yemek organizasyonlarıyla ilgilenecek olan Piatti, şunları söyledi: "Sesçilerden ışıkçılara, dansçılardan prova yapan şarkıcılara kadar, her gün üç bin kişiye yemek çıkartıyorum. Azerbaycan'ın en büyük catering şirketi, baş aşçı olarak beni buraya çağırdı. Mutfakla ilgili her şey benim sorumluluğumda olacak. Mönüde; kuzudan kebaplara, dolmadan pilava kadar Türk mutfağına özgü birçok seçenek sunuluyor. Bunların dışında Türk tatlıları, profiterol, tepsi böreği ve sigara böreği de mönümüzde yer alıyor. Final yemeğimiz ise çok daha özel olacak; iç pilavla doldurulmuş kuzular, şişler, orfozlar, somon balıkları, buzdan heykeller...."
150 KİŞİYİ YÖNETİYORUM
Azerbaycan'daki usta aşçılarla birlikte 150 kişilik bir ekibi yönettiğini belirten Piatti sözlerine şöyle devam etti: "809 kişilik garson ekibi var. Türkiye'den de börekçi, baklavacı, tatlıcı ve ara sıcakçının da bulunduğu sekiz şef daha geliyor. Ben hem mutfağı, hem de servisi koordine ediyorum."
KEBAPLARDAN DOLMALARA
Geçtiğimiz yıllarda jüri üyesi olduğu 'Masterchef' adlı yemek yarışmasındaki, sivri yorumlarıyla tanınan Piatti; Azerbaycan'ın en meşhur catering firması tarafından, yarışmanın baş aşçısı olarak Bakü'ye davet edildi. Provaların başlaması nedeniyle bir haftadır Bakü'de bulunan ve 26 Mayıs'taki final yemeğine kadar bütün yemek organizasyonlarıyla ilgilenecek olan Piatti, şunları söyledi: "Sesçilerden ışıkçılara, dansçılardan prova yapan şarkıcılara kadar, her gün üç bin kişiye yemek çıkartıyorum. Azerbaycan'ın en büyük catering şirketi, baş aşçı olarak beni buraya çağırdı. Mutfakla ilgili her şey benim sorumluluğumda olacak. Mönüde; kuzudan kebaplara, dolmadan pilava kadar Türk mutfağına özgü birçok seçenek sunuluyor. Bunların dışında Türk tatlıları, profiterol, tepsi böreği ve sigara böreği de mönümüzde yer alıyor. Final yemeğimiz ise çok daha özel olacak; iç pilavla doldurulmuş kuzular, şişler, orfozlar, somon balıkları, buzdan heykeller...."
150 KİŞİYİ YÖNETİYORUM
Azerbaycan'daki usta aşçılarla birlikte 150 kişilik bir ekibi yönettiğini belirten Piatti sözlerine şöyle devam etti: "809 kişilik garson ekibi var. Türkiye'den de börekçi, baklavacı, tatlıcı ve ara sıcakçının da bulunduğu sekiz şef daha geliyor. Ben hem mutfağı, hem de servisi koordine ediyorum."

Büyük Finaldeki 26 ülkenin aldıkları dereceler, Norveç'in 11. sonunculuğu, Birleşik Krallık'ın büyük hüsranı ve daha fazlası...
Ev Sahibi ülke Azerbaycan ise yarışmayı 150 puanla 4. sırada tamamladı. Böylece 2004'ten bu yana ilk defa ev sahibi bir ülke ilk 5'e girmiş oldu. Türkiye...
0 yorum:
Yorum Gönder